MeniEN
Zapri meni
Filmi in oder

Kontakt

Računalniška vprašanja?
Na žalost nanja ne morem več odgovarjati – že leta počnem čisto druge stvari.
Kdor vam je program ali strojno opremo prodal, ta naj vam pa še pomaga.

Nenajavljene datoteke?
Ne, hvala! Taisto velja za vsakovrstni spam, vključno z reklamami in pismi sreče, da o raznih obvestilih o pisemskih virusih ne govorim.

Rokopisi?
Romani, scenariji, zgodbe, igre, filmi, eseji … Prosim, ne. Na žalost. Ne utegnem. Pošljite raje kakemu uredniku ali pa se udeležite literarne delavnice. Ja, včasih (a zelo poredko) vodim kakšno in tam bom bral pazljivo in z veseljem. Ampak samo tam.
Če se vprašanje tiče tega, kako napisati scenarij, sem o tem napisal priročnik, preberite ga.

Kako objaviti knjigo?
Vprašanje, ki ga dobivam tako pogosto, da sem sestavil posebno stran, ki jo sproti posodabljam. Preberite jo.

Pomoč pri prodoru v tujino?
Vprašanje, ki ga dobivam tako pogosto, da sem sestavil posebno stran, ki jo sproti posodabljam. Preberite jo.

Sestanki?
Nikoli si nisem mislil, da bom prišel do tega, da bom osebna vabila zavračal. Nato se mi je zgodil teden, ko sem ves prosti čas porabil za sedenje z ljudmi, ki so mi ponujali razne piramidalne sheme, pa aplikacije, ki bi jih bilo treba samo še napisati, mi nosili pogodbe, s katerim bi državo zaprosili za denar za snemanje filma – “ups, scenarija še nimamo, a ga boste že vi napisali do konca meseca” (resno!) ali pa mednarodne projekte, ki bodo zaslužili milijone dolarjev, le še napisati jih je treba ali pa malce dopisati: “Prvi prizor: junak gleda skozi okno. Ostalo pa vi dopišete in je uspešnica rojena!” (resno!)
Tako sem prišel do točke, kjer me pač morate prepričati v sestanek.

Težave, o katerih bi morala vedeti javnost?
Delam kot računalniški strokovnjak. Pozno popoldne pridem domov in se polotim športa. Zvečer sem pisatelj. Včasih vmes napišem kakšno kolumno. Dobivam pa veliko pošte, s katero me ljudje opozarjajo na svoje probleme in prosijo, da jih preučim in pišem o njih. Preprosto nimam časa biti še novinar. Saj jih je pri nas vse polno in medijev tudi. Zato take ponudbe odklanjam, žal.

Anonimna pisma?
Ne, hvala.

Pismo?
Vsekakor. Kliknite semle in pričnite tipkati.