MeniEN
Zapri meni
Filmi in oder

Danes na sporedu: 2 priročnika in 3 scenariji

Priročnika za scenariste

Kako napisati scenarij, Kako uporabiti WinWord pri pisanju. Scenariji: Operacija Cartier, Thomas in Sladke sanje

Ste si vedno želeli napisati scenarij, pa niste vedeli, kako bi se opravila lotili? Nič lažjega!

Ta knjiga vam omogoča uresničiti vaše tisočletne sanje. V njej boste našli vse, kar potrebujete za pisanje scenarija (razen lastne ideje in nadarjenosti, ki si ju morate priskrbeti sami): najprej priročnik za pisanje scenarijev s spodbudnim naslovom Marš do scenarija!, v katerem ne boste brali teoretskih flanc, marveč praktične izkušnje. Nato se boste polotili branja kratkega priročnika za uporabo računalniškega programa Microsoft Word z naslovom Scenarist in računalnik, kjer boste spoznali skrivnosti svojega bodočega najboljšega prijatelja.

A to še ni vse!

Če knjigo kupite v naslednjih desetih minutah, bomo med platnice poleg priročnikov popolnoma brezplačno priložili kar še tri scenarije: za televizijski film Operacija Cartier, ki je dobil nagrado CIRCOM za najboljši evropski TV film leta 1992, za TV dramo Thomas, ki je dobila prvo nagrado na natečaju TV Slovenija leta 1994 in scenarij za celovečerni film Sladke sanje, ki je dobil poleno pod noge od Filmskega sklada republike Slovenije leta 1997.

Od veselja lahko zavpijete zdaj! Vaš klic je brezplačen!

Marš do scenarija!

Priročnik za pisanje filmskih scenarijev (46 strani)

Naslovi poglavij:

 1. Uvod
 2. Ideja
 3. Vodilo
 4. Zgodba
 5. Scenosled
 6. Razdelava
 7. Scenarij
 8. Papirna vojna
 9. Registracija
 10. Nadaljnje čtivo

Scenarist in računalnik

Kaj mora scenarist vedeti o programu Microsoft Word. Nikakor pa ta kratek priročnik ne more nadomestiti pravega in obsežnega računalniškega priročnika (20 strani).

Naslovi poglavij:

 1. Osnove
 2. Slogi
 3. Samodejno oštevilčevanje
 4. Samobesedilo
 5. Črkovalnik

Operacija Cartier

Scenarij za televizijski film (116 strani).

Med TV in kino filmom v tujini obstaja razlika: prvi vsebuje manj dragih prizorov. Ker pri nas oba ne smeta vsebovati dragih prizorov, razlike ni. Natanko s tem vodilom sem se lotil pisanja scenarija. Za predlogo sem uporabil svoj objavljeni roman Drobtinice (Prešernova družba, 1987). 

Film je režiral gospod Miran Zupanič. 

Operacija Cartier je dobila nagrado CIRCOM za najboljši evropski TV film leta 1992.

Thomas

Scenarij za televizijsko dramo (98 strani)

TV drama je vsekakor posebna zvrst filma. Po temah, ki se jih loteva in po videzu. Torej sem si dovolil rahlo patetično temo in obdelavo.

Thomas je dobil prvo nagrado na natečaju za TV dramo Televizije Slovenija leta 1994. Po branju scenarija vam bo jasno, zakaj tega filma ne bomo gledali.

Sladke sanje

Scenarij za celovečerni film (135 strani)

Končno scenarij za celovečerni film, sem si mislil, ko sem se ga bil polotil. Izkazalo pa se je, da so Sladke sanje zelo dolga zgodba, pa prav nič sladka. Kogar zanimajo podrobnosti, jih lahko prebere na moji spletni strani.

Sladke sanje so kljub štipendiji francoskega centra CNC in odličnih ocen raznih evropskih komisij obležale v predalu Filmskega Sklada republike Slovenije.


Tehnični podatki: Format A5, 424 strani, broširano, barvna plastificirana platnica z zavihki, dodana knjižna oznaka.
Oblikovanje Tandar, založilo društvo Triona.
Za podrobnejše podatke o posameznem delu knjige kliknite naslov v gornjem besedilu.

Knjigo uporabljajo kot priročnik na filmski šoli Pokaži jezik!