MeniEN
Zapri meni
Filmi in oder

Za vse sem sama

Komedija

Uboga mama s skopuškim možem in odraslima sinovoma, ki še kar živita doma. Ona pa je za vse sama. Dokler moža ne udari kap in postane nekdo drug. Skrivnostni in zapeljivi tujec, ki jo hoče zvabiti v svet užitka.

Krstna uprizoritev, november 2021, Gledališče Toneta Čufarja, Jesenice.

Iz gledališkega lista

Ko so me iz jeseniškega gledališča povabili, če bi zanje napisal komedijo, sem najprej odklonil, a sem se hitro premislil. Prvič, rodne Jesenice, drugič komedija, najtežji žanr, ki ga globoko spoštujem.

Načeloma smo slepi za realnost in večino življenja preživimo samodejno, na avto-pilotu, ker tako pač živijo ljudje okoli nas in so tako živeli naši starši. Zato se mi zdi tako zelo dragoceno, da naše vsakdanje rituale in dejanja zagledamo na odru in se jim zasmejemo. Kajti smeh je pol realnosti in če se znamo zasmejati sebi, potem smo že korak iz najhujšega. Koliko zla so povzročili in ga še povzročajo ljudje, ki sebe jemljejo smrtno resno.

Za vse sem sama je v svoji srčiki zgodba o strahu pred užitkom. Pa naj bo še tako droban in kratkotrajen, kolikokrat ga prekinemo ravno zato, ker se vprašamo, kaj bodo sosedje rekli? Ali pa odrasli otroci, tako kot v tej komediji.